Zamieszczone przez piotrek_os
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Słuchajcie, męczy mnie pewna rzecz. Chcę zacząć już w końcu bawić się z maszyną - mam kilka aut w kolejce i nie wiem które produkty zakupić. Stawiałbym na jednoetapową korektę. Ale w aucie od dziewczyny myślę, że to będzie za mało i trzeba będzie wstępne + normalne + finish.
Waham się nad producentami: Scholl, Menzerna czy PB? W przypadku Scholla kupiłbym tylko S03 i może kiedyś S17, w przypadu Menzerny FG500, PF2500 i FF3300. W przypadku PB SSR3 2 i 1. Help.
Komentarz
-
-
Mickul jak się zdecydujesz na menzerne odezwij się, mam bardzo dobre cenyPB pracowalem i niezbyt odpowiednie byl dla mnie. z schola mam s17+ i to taka pasta można powiedzieć jednoetapowa.
Aktualnie atakuje niektóre auta (ale to juz tak mocno zniszczone) pastą 1500 z app. 2-3 przejazdy i lustro, po przetarciu ipą, gdzieniegdzie coś wyjdzie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez staraoctaviaNie wierze...
Zamieszczone przez lu5aszHehe...cutting--polishing-finish tak to chyba powinno wygladac hmmm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez staraoctaviaNie masz pojecia o polerowaniu i masz juz kolejke aut do zrobienia
Tak btw - mam już początkujące polerowania za sobą i mniej więcej znam techniki, ale wciąż się uczę i nie uważam się za wszechwiedzącego profesjonalistę.
Komentarz
-
-
Ok. Jaki mozesz przeznaczyc budzet na maszyne?
Na poczatek polecma polerke typu DA. Musisz jednak zdac sobie sprawe z kosztow. Maszyna, pady, pasty to bedzie kwota 800-1000, zakladam ze reszte masz tzn dwa wiadra, dobra rekawice, recznik, glinke.
Efekty moga byc powalajace ale niestety na starcie zabawa sporo kosztuje.Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez staraoctaviaOk. Jaki mozesz przeznaczyc budzet na maszyne?
Zamieszczone przez staraoctaviaNa poczatek polecma polerke typu DA. Musisz jednak zdac sobie sprawe z kosztow. Maszyna, pady, pasty to bedzie kwota 800-1000, zakladam ze reszte masz tzn dwa wiadra, dobra rekawice, recznik, glinke.
Za same zakupy w MrCleanerze wyszło mi 256zł ze zniżką. :X a do tego jeszcze maszyna. Oczywiście tak jak pisałeś - mikrofibry, fluffiego, glinkę, dwa wiadra, rękawice, szampon, cleaner, wosk i aktywną pianę mam.
Aktualnie przeglądam forum KA i czekam na okazję.
Komentarz
-
-
Polećcie mi jakiś mądry i rozsądny cenowy ręcznik fluffy. Ten, który mam teraz jakiś twardy się zrobił i słabo chłonie, dlatego już postanowiłem, że zmieniam na inny.
Jak ktoś byłby zainteresowany to mam do sprzedania Black Hole'a. Użyty został tylko raz, w tamtym sezonie, ale jakby co to mogę zważyćCena do ugadania na pw
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez staraoctaviaMaszyna DA 500-600 i co kupisz nie ma znaczenia bo to to samo roznia sie tylko brendem
Używacie pianownicy? Jeżeli tak to stosujecie jakąś mieszankę czy dajecie tylko środek pianotwórczy? Kiedyś czytałem o dodawaniu odrobiny IronX, ale mam co do tego mieszane uczucia...
Komentarz
-
-
co myślicie o maszynie
Dodo Juice Buff Daddy Dual Action Maszyna polerska Das-6?My "Silver"
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66739
Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andoranco myślicie o maszynie
Dodo Juice Buff Daddy Dual Action Maszyna polerska Das-6ale dobre kosztuje
Zamieszczone przez MickulUżywacie pianownicy? Jeżeli tak to stosujecie jakąś mieszankę czy dajecie tylko środek pianotwórczy? Kiedyś czytałem o dodawaniu odrobiny IronX, ale mam co do tego mieszane uczucia...nawet inne w połączeniu z ''ludwikiem'' nie dawały takiej piany. Co do domieszek typu iron... moim zdaniem bez sensu, lepiej działa jako czysty płyn na karoserii/feldze a nie rozcieńczać go wodą.
Komentarz
-
-
gusiak11, czyli na początki sprzęt wystarczający?My "Silver"
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66739
Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andoranna początki sprzęt wystarczającynie w sęsie technicznym bo pewnie mocne są te maszyny ale przenoszenie drgań, hałas itd... ja przyzwyczaiłem sie do Lare, i krótka maszyna mi nie leży
Komentarz
-
Komentarz